Skip to main content

Voor de ouders

Procedure voor aanmelden

Wanneer u een keer wilt komen kijken bij Lilalola, dan kunt u een afspraak maken voor een rondleiding. Wij vertellen u graag over onze opvang en over onze werkwijze. Ook kunt u kennismaken met de aanwezige pedagogisch medewerkers. Na dit gesprek kunt u een aanmeldingsformulier meekrijgen om uw kind aan te melden. Wanneer er nog vragen zijn, kunt u altijd contact met ons opnemen.

Nadat uw inschrijving is verwerkt wordt er een contract opgesteld en naar u toegestuurd. Zodra het contract getekend bij ons binnen is, is de plaatsing definitief. U ontvangt hiervan een bevestiging. Ongeveer een maand voor de plaatsing neemt een leidster telefonisch contact met u op. We maken dan een afspraak voor een aantal wenmomenten, zodat uw kind ruim de tijd heeft om te wennen.

 

Oudercommissie

Betrokkenheid van de ouders bij de opvang is belangrijk voor ons. De oudercommissie vertegenwoordigt de ouders van de kinderen die naar Lilalola gaan. Het gaat hierbij om zaken als de uitwerking en uitvoering van het door Lilalola vastgestelde beleid, de regels, de mate van flexibiliteit en de communicatie tussen de ouders en de organisatie. Daarnaast kan zij ook ongevraagd advies uitbrengen.

In de oudercommissie zitten 3 ouders. De oudercommissie is bereikbaar via een apart contactformulier.

 

Klachtenregelement

Bij Lilalola staan wij altijd open voor suggesties en verbetering. We verwachten daarom ook dat klachten met betrekking tot het dagelijks werk en de pedagogisch medewerker in eerste instantie besproken worden met de betreffende pedagogisch medewerker zelf. Wij adviseren ouders om bij de breng- en haalmomenten kort aan te geven wat er is, zodat er een geschikt moment en een geschikte plaats gezocht kan worden om in alle rust te praten.

Wanneer ouders zich niet gehoord voelen of niet voldoende tevreden zijn over het gesprek met de pedagogisch medewerker, kunnen zij zich richten tot de leidinggevende, Lioba de Palm.

Het klachtenregelement van Lilalola is hier in te zien. De leidinggevende zal de klacht dan binnen 3 werkdagen beantwoorden.

 

Inspectierapport

De GGD houdt namens de gemeente toezicht op de kwaliteit van kinderopvang in de Gemeente Groningen. Ze doet dit door onaangekondigd inspecties uit te voeren.

Hieronder vindt u het meest recente inspectierapport. Ook kunt u het inspectierapport vinden op de website van het Landelijk Register Kinderopvang.

Inspectierapport BSO

Inspectierapport Roden

Inspectierapport Groningen

Inspectierapport Helpman

Inspectierapport OVR

 

Onze zoon gaat vanaf de start met veel plezier naar Lilalola. Hij is daar ontspannen en wordt ook als baby bij alle groepsactiviteiten betrokken van de verticale groep. We vinden het verder fijn dat de medewerkers goed naar ons luisteren en soepel zijn in de afstemming. Er heerst een relaxte sfeer!

AnneOuder

Mijn dochter gaat hier naar het KDV en mijn zoontje naar de BSO. Ik ben zeer tevreden over deze opvang. Ze zijn heel flexibel, luisteren naar wat ouders willen, de ruimte is lekker groot en mijn kinderen gaan altijd met plezier heen!

TjitskeOuder

Een hele leuke opvang met lieve, betrokken leidsters.Alle kinderen worden altijd warm ontvangen en mijn zoon staat te springen als hij er weer heen gaat .Hier wordt nog echt gekeken naar het kind en hygiëne en veiligheid staat hoog in het vaandel.Verder is het een mooi ruim pand met grote ruime speelplaats. Wij zijn erg tevreden met de lilalola

Fam BijlsmaOuder

Lila Lola Groningen is goed te bereiken en is gevestigd naast de ring van Groningen. De opvang bevalt goed. Ze zijn flexibel als je van tevoren aangeeft een dag te willen ruilen of dat je een dag extra opvang nodig hebt. Lioba, de eigenaresse reageert snel en vriendelijk, als je haar een berichtje stuurt. Daarnaast kun je ook een appje sturen naar de groep waarop jouw kind zit. Dat is fijn als je nog even iets wilt vertellen en je dat als ouder in de haast van de ochtend vergeten bent.

LisetteOuder

Meer dan alleen een kinderopvang

Meer dan alleen een kinderopvang

Meer dan alleen een kinderopvang

Meer dan alleen een kinderopvang

Meer dan alleen een kinderopvang

Locaties in Groningen en Roden

Locaties in Groningen en Roden

Locaties in Groningen en Roden

Locaties in Groningen en Roden

Locaties in Groningen en Roden